Hz. Ebu Bekir'in (r.a.) Sıddîk Lakabını Alması

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) mirac mucizesini yaşadıktan sonra ertesi sabah insanlara başından geçenleri anlattı. Geceleyin Mekke'den Kudüs'te bulunan Beyt-i Mukaddes'e gittiğini, orada Enbiyanın ruhlarına imam olup namaz kıldırdığını, sonra arşa yükseldiğini ve Allahü Teala ile görüştüğünü, cennette bazı Peygamberler ile selamlaşıp sohbet ettiğini, sonra yine Mekke'ye geri döndüğünü bildirdi.

İnanmayanlar bunu işitince inkar ettiler, akla mantığa uygun değildir dediler ve delil göstermesini istediler. Peygamberimiz yolda gördüğü kervanlardan haber verdi. Mescid-i Aksa'nın tarifini yaptı. Müşrikler delilleri doğruladılar ama yine de iman nasip olmadı.
     Müşrikler "Akla mantığa aykırı olan bu olayla artık Ebu Bekir'i susturmak kolay olacak" diyerek Ebu Bekir'in yanına geldiler. O'na Hz. Muhammed'in (s.a.v.) mirac ile ilgili iddialarını söylediler ve Ebu Bekir'in de yalanlamasını beklediler. Ancak Hz. Ebu Bekir hiç tereddüt etmeden bu olayı tasdik etti ve "Eğer bu sözleri O'ndan (s.a.v.) duymuşsanız şeksiz şüphesiz doğrudur. Çünkü Hz. Muhammed'den yalan sadır olmaz." dedi. Hz. Ebu Bekir bu olaydan sonra sıddîk (tereddütsüz iman eden) ünvanını aldı.   Araştıran ve yazan: Hüseyin Araslı

Yorumlar