Şeytan Yolunu Değiştirir

Kureyşli kadınlar Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sallallâhü aleyhi ve sellem) huzurunda oturuyorlardı. İçlerinden biri de yüksek sesle konuşmakta idi. O esnada içeri girmek için Hz. Ömer izin istedi. Kadınlar Hz. Ömer'in geldiğini duyunca yerlerinden kalktılar ve hızla perdenin arkasına çekildiler. Hz. Ömer (radiyallahü anh) içeri girdi. Girdiğinde Peygamber Efendimizin gülmekte olduğunu gördü. Hz. Ömer "Ya Resulallah, neden dolayı gülersiniz?" diye sordu.
 Peygamber Efendimiz buyurdular ki "Bu kadınlara şaşırdım Ya Ömer. Benim yanımdaydılar. Ne zaman ki senin sesini işittiler, hızlıca kaçıp perdenin arkasına gizlendiler." Hz. Ömer kadınların perde arkasında gizlenmekte olduğunu duyunca onlara doğru seslendi ve niçin böyle yaptıklarını sordu. Kadınlar şöyle cevap verdiler: "Ey Ömer! Sen yaratılışta şiddetli ve gadaplısın." Peygamberimiz buyurdular ki: "Ey Hattab'ın oğlu! Sen sözünden ferâgat et. Varlığım yed-i kudretinde olan Allahü Teâlâ'ya yemin ederim ki şeytan yolda sana rastlasa, o yolu bırakıp başka yola sapar, yolunu değiştirir.
     Adaletli bir devlet adamı oluşu ve cesur kişiliğiyle meşhur olan Hz. Ömer (r.a), aynı zamanda cennetle müjdelenen 10 sahabiden biridir. 10 yıllık halifelik döneminde ilk devlet örgütlenmesinin temellerini atmış, adalet, maliye, ordu ve toprak yönetimi alanında ilk düzenlemeleri yapmış, ilk İslam parasını bastırmıştır. Hicret’in İslam tarihinin başlangıcı olması onun zamanında kabul edilmiştir. Sert görünümünün altında alçak gönüllü bir yapıya sahip olan Hz. Ömer, adaletin simgesidir.

Yorumlar